fbpx

Hoe leer je je hond zoeken naar speeltjes?

hond die naar bal zoekt

Je hond leren zoeken naar een speeltje is een leuke activiteit om zijn neus en koppie aan het werk te zetten. De manier om je hond dit te leren leggen we je hieronder uit. Kijk gewoon het filmpje of lees de tekst onder het filmpje eens goed door.

Deze manier van zoeken is niet om je hond naar bepaalde stoffen zoals drugs te laten zoeken. Maar het is gewoon voor de lol om thuis of tijdens een wandeling te doen.

Ik raad je aan om een speeltje te kiezen waar je hond alleen mee speelt samen met jou. Dus niet iets waar hij de hele dag toegang tot heeft. Op die manier is het extra leuk voor je hond en is hij extra gemotiveerd om het speeltje te zoeken. Belonen kun je doen door met het speeltje te spelen of door te belonen met wat lekkers.

Stap 1: Laat je hond zitten en wachten. Leg het speeltje neer op een plek waar hij het kan zien. Laat je hond het speeltje pakken door “zoek” te zeggen en hem aan te moedigen het speeltje te pakken.

Stap 2: Laat je hond weer zitten en wachten. Leg het speeltje nu ergens achter neer, maar zorg ervoor dat je hond kan zien dat je het speeltje ergens achter heb gelegd. Laat hem weer het speeltje pakken door “zoek” te zeggen.

Stap 3: Verstop de bal weer terwijl je hond kijkt. Doe een paar keer alsof je het speeltje verstopt en leg hem daadwerkelijk op een van die plekken neer. Zo weet je hond niet precies waar het speeltje ligt en moet hem echt gaan zoeken.

Stap 4: Nu ga je het speeltje verstoppen terwijl je hond het niet kan zien. Dus zet hem even in de gang of laat iemand je hond vasthouden met de rug naar jou toe. Verstop de bal, haal je hond op en laat hem direct zoeken.

De verstop plek kan je steeds moeilijker gaan maken. Leg de bal ook eens wat hoger neer. Je zal merken dat dit een echte uitdaging zal zijn.

Wanneer het binnen goed gaat kun je ook buiten aan de slag gaan. Begin in je tuin en ga op steeds uitdagendere plekken het speeltje verstoppen.

Je kan dit leuke spelletje al doen met een puppy, dus je hoeft niet te wachten om dit aan je hond te gaan leren. Ook voor oudere honden kan het erg leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *